Top Menu - Swedish

Sustainable in every detail
Future Generations!

We are
NOT
your average store
Våra kollektioner är gjorda enbart av material som har utvecklats för att minska förbrukningen av energi och kemikalier i hela produktens livscykel. Detta sker genom ett konsekvent arbete och väl avvägda beslut genomgående i våra leverantörskedjor. Ett tydligt exempel är att begränsa bomullsinköp till regioner där odlingen kan ske med regnvatten. Ett annat är hur vi anpassar designen på våra plagg så att vi eliminerar spill.

Vi tar ansvar för produktion och har full öppenhet gentemot våra konsumenter och vi söker alltid efter leverantörer som vill bidra i vår kamp att göra klädproduktion så hållbart det möjligen kan bli. Vi vill lösa dagens brist på kommunikation tillsammans med våra kunder och samarbetspartners för att att inspirera och påverka marknaden.

Vi kämpar för att ändra textilmarknaden och för att göra kunderna medvetna om hur deras kläder tillverkas. Vårt mål är att Woolly Bear blir ett världsomspännande varumärke och att vi på ett omfattande plan sätter press och tvingar våra konkurrenter att börja arbeta mer hållbart. Vi strävar hela tiden efter att skapa nya kontakter runt om i världen som arbetar i samma riktning eller som vill hjälpa oss i vår strävan, detta gäller såväl enskilda konsumenter som organisationer och andra företag.

Vi vill förbättra arbetsvillkor, arbetsförhållanden, hitta nya sätt att arbeta på och övervinna dagens stora miljöproblem inom textilindustrin. I en föränderlig marknad med allt mer medvetna kunder vill vi vara en del av era möjligheter att skapa en bättre värld.

Vår historia

Inspirationen till vårt namn och vår logo kommer från den arktiska fjärilen Wolly Bear (Gynaephora groenlandica). Det spektakulära med Woolly Bear larven är att den lever i cirka 14 år innan den slutligen utvecklas till fjäril. För att klara detta i ett arktiskt klimat så spenderar den nära 90% av sitt liv nedfruset och klarar temperaturer ned till -70°C. För att tillslut spinna en kokong av silke och utvecklas till fjäril i i 2-4 veckor. Men som så många av våra andra av våra arktiska djur är den hotat av klimatförändringarna och luftföroreningar.

Wolly Bear står för den fantastiska anpassnings- och innovationsrikedom som naturen hela tiden påvisar och inspirerar oss att hitta de vägar andra säger är omöjliga. Men Wolly Bear symboliserar också det reella hot vi står inför med klimatförändringar och miljöpåverkan. Åtgärdsarbetet kan inte vänta på att politiker ska komma överens, vi måste börja nu.

Nöjd Kund-Garanti

Woolly Bear erbjuder vår egna Nöjd-Kund-Garanti. Garantin är en tydlig manifestation från vår sida som syftar till att ge våra kunder trygghet och att understryka vår höga kvalitet. Därför erbjuder vi alla våra kunder öppet köp och bytesrätt i 30 dagar från det datum att du hämtat ut ditt paket.

Du får naturligtvis prova varorna för att kunna uppleva vår kvalitet. Tänk bara på att vid en retur eller ett byte måste varan komma tillbaka oanvänd och i sin originalförpackning.

Kontakt

Våra kunder är vår största inspirationskälla. Det gäller allt från design på våra plagg, hur vi byggt upp vår hemsida till hur vi kan lyfta vårt hållbarhetsarbete ytterligare en nivå. Vi står till ert förfogande om det så gäller storleksförfrågningar eller tips så tveka inte att ta kontakt med oss.

Blogg

Är du intresserad av hur vi arbetar dagligen och vilka frågor vi bevakar så är du välkommen att föja vår blogg. Här kan du även kommentera och tycka till om vårt arbete. Ni är även välkomna att ge synpunkter själva vad ni är intresserade att läsa mer om.

Följ oss

1460149035_social_media_online_logo_facebook           twitter_woolly-bear         1460149042_social_media_online_logo_instragram

Vår prissättning

Woolly Bear har ett hållbarhetsåtagande som får många av våra konkurrenter att undra hur vi klarar det. Vår hemlighet är enkel, total öppenhet och ärlighet kring våra processer och handhavanden med ett uttalat syfte att hjälpa till att bevara en värld där våra kommande generationer har möjligheten till sitt eget självförverkligande. Ett sådant tydligt åtagande är att vi skänker all framtida vinst till välgörenhet.

När det kommer till prissättning av våra varor så betalar du som kund alltid varans faktiska produktionskostnad x2. Det innebär att för varje plagg vi säljer går hälften av pengarna direkt in i Woolly Bears verksamhet för att utveckla den vidare. Dessa pengar betalar det arbete som ligger bakom varje plagg och financierar våra möjligheter att driva Wolly Bear. Wolly Bear kommer aldrig ta ut vinst eller dela ut bonusar till ägare. Vi har total öppenhet kring vår ekonomi och försöker hela tiden göra vår verksamhet mer transparent.

Då vår verksamhet fortfarande är relativt liten samtidigt som våra krav är ovanligt höga skiljer sig våra material- och produktionskostnader mycket mellan varje plagg. Därav kan du hitta en tröja för 900:- medan en slips kan kosta 1100:-. Vill du ha mer information så tveka inte att kontakta oss.

Slow Fashion

Slow fashion är för textilbranchen vad slow food är för gourmeter – en inställning till kläder som prioriterar färre, finare plagg, av högre kvalitet, med mindre miljöpåverkan och med en intressant och unik design.

Vi bygger våra kollektioner utefter de förutsättningar vi har och utefter slow fashion principen. Det är anledningen till att du som kund idag inte hittar fullständiga kollektioner i vår butik. Först när vi identifierat material samt leverantörer som lever upp till våra högt ställda krav och utvecklat ett plagg vi känner oss 100% nöjda med, helt utifrån dessa förutsättningar, då startar vi produktionen.

Det handlar om att mode måste bli långsiktigt. Först då kan vi skapa en klädindustri som är hållbar på riktigt.

Hållbara men inga certifieringar?

Har du lagt märke till att vi inte skryter med massa certifieringar och liknande utan endast påstår oss vara bäst i branchen?

Då har du helt rätt! Som ett litet nystartat företag har vi inte de financiella medlen till att certifiera allt det goda arbete vi genomför. Vi har också filosofin att vara hållbarhet inte ska behöva kosta i onödan. Istället hoppas vi att ni, våra konsumenter och trogna följare ska syna oss i fogarna och fråga oss så fort ni tycker något är otydligt. För vi lovar er att alla material och processer som finns i våra leverantörsled har genomgått noggrann utvärdering och ofta har flera certifieringar i grunden. Kontakta oss om ni vill veta mer.

btt