Top Menu - Swedish

Sustainable in every detail
Future Generations!

Vart kommer våra namn från?

Skrivet av Rikard Ledin

Kategori

Vi har fått en del frågor om vad namnen på våra kläder betyder. De av er som sysslar med biologi eller har ett stort intresse av natur kanske redan har listat ut ett par, eller alla. Vi döper nämligen alla våra plagg efter djur och växtriket.

När vi ska välja ett namn är det såklart också viktigt att det passar in på plagget, men vi passar också på att göra ett ställningstagande genom att endast använda oss av utrotningshotade djurs och växters namn. Genom ett sådant ställningstagande står plagget för något mer och berättelsen fortsätter även utanför vår verksamhet.  Testa gärna för att se vad just ditt plagg står för.

Saola, djuret på bilden ovan, kallas ofta för Asiens enhörning och upptäcktes först 1992. Det är ännu okänt hur många som faktiskt finns kvar, men de är kategoriserade som kritskt utrotningshotade av WWF.

Woolly Bear – With a story to tell

 

Mer frånRikard Ledin

Med en fot i politiken, master i Global studies från Göteborgs Universitet och internationell erfarenhet från såväl Rwanda som Brasilien i praktiskt NGO arbete. Rikard är kravställaren och bromsklossen i ...

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Kommentera


btt