Top Menu - Swedish

Sustainable in every detail
Future Generations!

Några ord från vår Leverantör i Kina

Skrivet av Erik Lindtorp

Kategori

”We believe and exercise a fair, ethical and transparent relationship

with our clients and partners”.

Det är visionen för vår huvudleverantör av silke. Med mer än 20 år i branschen och kvalitetssäkring från kokong till färdigt plagg. De har från första dagen haft en strävan mot ett mer hållbart jordbruk och är en leverantör som lever upp till våra krav. De blev GOTS certifierade redan för 15 år sedan och har liksom WoollyBear en vilja att utbilda och utveckla sina partners för att öka hållbarheten i hela värdekedjan.

Odlingen består av ett par få områden, isolerade av både floder och berg. Varje område har sin egen produktion med egna vävhus.

Vidare har de under åren hunnit utveckla partnerskap som gör att hela produktionskedjan kan säkras utifrån GOTS och Ökotex 100. Allt ifrån att väva tråden, färgning, till färdigt tyg.

 En självklar fråga att ställa när man arbetar med företag i Kina är hur de ser på mänskliga rättigheter och även här har vi fått de garantier vi behövt. De tar ett ansvar som lever upp till EU:s kravnivåer vilket sträcker sig långt över Kinas egna syn på mänskliga rättigheter. Vi tycker det är väldigt viktigt på WoollyBear att stötta produktioner och förändra produktioner som har dåliga förutsättningar för att vara hållbara att fortsätta vara det eller förändra till att bli det.

Mer frånErik Lindtorp

Textilingenjören som blivit skolad i Borås och Hong Kong. Erik är motorn i gänget och är den som ser till att vi faktiskt har produkter att presentera. Han kan det ...

Inga kommentarer än.

Kommentera

Kommentera


btt