Top Menu - Swedish

Sustainable in every detail
Future Generations!

Om oss – Blogg

Skrivet av Erik Lindtorp

Kategori | Tags : , , , ,

En inte helt vanlig björnspinnarlarv – Woolly Bear

Det blir kallare för varje dag som går. Arktis korta sommar har snabbt passerat och gör livet tufft för björnspinnarlarven Pyrrharctia isabella (Woolly Bear). Inte heller den här sommaren har den lyckats få i sig tillräckligt med energi för att möjliggöra förvandlingen till fjäril.

I den stränga kylan slutar hjärtat slå, inälvor och blod fryser och kroppen blir slutligen helt infrusen i is. Men inte för att dö.

Även denna vår, den fjortonde i rad får vår vän Woolly Bear nytt liv av solens värmande strålar. Kanske är det i år som Woolly Bear har kraft nog att genomgå förvandlingen från larv till fjäril. Flyga iväg och uppfylla sitt livsprojekt.

Vi hoppas vi låtit dig inspireras av den lilla larven som på arktis kämpar i 14 år innan den tillslut blir en fjäril. Det har också påvisats farliga kemikalier från textilbranschen i området som också bidragit till att vi på WoollyBear® valt att hedra detta djur. Woolly Bear är en stor inspirationskälla för oss på företaget.

Woolly Bear´s affärsidé är att erbjuda män och kvinnor moderiktiga ekologiska kläder av högsta kvalitet. Vi skapar ett mer hållbart alternativ som finns tillgängligt i butiker och på webben där du som kund möts av genomgående hög servicenivå.

För vem?

Woolly Bear riktar sig till oss som alltid vill vara välklädda utan att riktigt behöva anstränga sig. Vi föredrar en klassiskt klädd stil med modern prägel som gör att man känner sig bekväm och avslappnat välklädd i de flesta situationer. Sa jag att det är ekologiskt? Det är det. Alla våra kollektioner tillverkas uteslutande i naturmaterial.

Våra kunder är personer som söker ett pålitligt klädmärke som tar ansvar. Både för miljö, kvalitet och textilmarknaden i stort. Vår målgrupp är bred och ålder bara en siffra. Men vår huvudsakliga målgrupp består av män och kvinnor med eftergymnasial utbildning i åldern 25 – 45. Boende i storstadsregioner och bärandes en stor förståelse för det som Woolly Bear står för.

Vår framtida marknad

Efterfrågan på ekologiska kläder ökar stadigt. Miljö- och kvalitetmedvetenheten hos en stor målgrupp blir allt större och vi hör dagligen att märket Woolly Bear är “rätt i tiden”. Det som skiljer oss från konkurrenterna är genuinitet vilket ger oss en stor fördel i en branch där synism och kritiskt granskande är vanligt. Konkurrenter kommer med tiden även de att tvingas till förändring vilket kan drabba företag som bygger sin verksamhet på billigt och snabbt mode. Woolly Bear’s största vision är att tillverka ekologiska kläder med hög modegrad vilket kommer ingiva förtroende åt kunderna och stå starkt i framtiden.

Hållbar verksamhet

Woolly Bear verkar för en bättre miljö och global hållbar utveckling. Detta efterlevs genom att ständigt värdera det vi, och våra samarbetsparter, gör utifrån dess miljöpåverkan. Vi bedriver ett aktivt uppmuntrans- och påverkansarbete mot konsumenter. Målet är att vara marknadsledande inom textilbranschen vad gäller miljö och hållbarhet. Vid val av leverantörer ställer vi förutom våra specifika miljökrav också sociala krav i enlighet med FN:s “Global Compact” principer.

Vi arbetar aktivt med miljöfrågor på alla nivåer i företaget, från insatser och riktlinjer på övergripande nivå till enskilda medarbetares åtgärder i det dagliga arbetet. Precis som vårt mål att påverka marknaden är syftet med vårt lokala miljöarbete att på olika sätt bidra till en mer hållbar samhällsutveckling. Detta sker genom ett större ansvarstagande för, och arbete med, att minska miljöbelastningen från verksamheten.

Till grund för miljöarbetet inrikes och utrikes ligger gällande svensk miljölagstiftning och Naturvårdsverkets riktlinjer för miljöledningsarbete. Genom ett systematiskt och konsekvent miljöarbete visar Woolly Bear trovärdighet och långsiktigt ansvarstagande gentemot konsumenter, medarbetare och det omgivande samhället.

Hoppas vi ses snart

Tack för att du läst! Vi hoppas ödmjukt att du låtit dig inspireras av Woolly Bear och vill vara delaktig i vår resa mot etablerat varumärke. Kanske är du en av oss som gillar att vara välklädd utan att riktigt behöva anstränga sig, kanske är du en av oss som är mån om vår miljö, eller kanske vill du bara tipsa om en bra idé, komma med lite konstruktiv kritik eller bara höra mer om oss.

Vem du än är, är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi hoppas att vi ses snart

THE BEGINNING

Mer frånErik Lindtorp

Textilingenjören som blivit skolad i Borås och Hong Kong. Erik är motorn i gänget och är den som ser till att vi faktiskt har produkter att presentera. Han kan det ...

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Kommentera


btt